Ετικέτες

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο εφιάλτης επιστρέφει: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει το «αιμοσταγές» ΔΝΤ στην Ελλάδα

Ο εφιάλτης επιστρέφει: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει το «αιμοσταγές» ΔΝΤ στην Ελλάδα





H Ελλάδα παραμένει στο ΔΝΤ και κατά τα φαινόμενα και όσα δήλωσε στο Reuters κυβερνητικό στέλεχος «Το ζήτημα της αναβολής των πληρωμών προς το ΔΝΤ πρόκειται να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο καθώς η Ελλάδα είναι άγνωστο αν τελικά θα προχωρήσει τις πληρωμές πρόωρης εξόφλησης του χρέους προς αυτό»!

Ο λόγος που η Ελλάδα «πιθανότατα» θα αναβάλλει την πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ); «Πρέπει να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμά της και να καλύψει τις επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», όπως αναφέρει το Reuters.

Επίσης εξετάζεται η έκδοση εντόκων γραμμάτιων: «Το σχέδιο μας είναι να για έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να συγκεντρώσουμε περίπου 4 δισ. ευρώ», δήλωσε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Αλλά, όπως είπε «Ενδέχεται να αναβάλλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να λέει το πότε σχεδιάζει η Ελλάδα να προχωρήσει -αν προχωρήσει- στις πληρωμές.

Ο δανεισμός της χώρας προς το ΔΝΤ, τώρα, είναι περίπου 6 δισ. ευρώ.

«Πριν από τρεις μήνες, η Αθήνα προέβλεπε ανάπτυξη 2,8% για το 2020, αλλά τώρα αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί μεταξύ 4,7% έως 8,9%, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας» αναφέρει το Reuters.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι το ΔΝΤ παραμένει στην χώρα. Τουλάχιστον. Και ο εφιάλτης επιστρέφει...

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΟΛΑ ΞΕΚΟΛΛΑ - Αρτέμης Σώρρας - 9/1/2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση του Eurogroup

Με απόφαση  Eurogrop  και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον σ...